De Auvergne... het domein van de vulkanen

                                                                                              NatuurschoonHet Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Dit is het grootste regionale park van Europa en strekt zich uit van het departement Puy-de-Dôme tot aan het departement Cantal. Het staat bekend om zijn onbeschrijfbare landschappen en prachtige flora en fauna. Het beslaat vijf natuurlijke regio’s: de keten van de Puys, de Mont-Dore, de Cézalier, de Artense en de Mons du Cantal. De ketting van vulkanen (la chaîne des Puys) begint in het noorden met de Puy de Dôme (1.465 meter hoog). Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de volledige vulkaanketen.


In het zuiden ligt de Puy Mary, maar liefst 1.758 meter. Hier vind je nog resten van wat ooit de grootste vulkaan van Europa was. Nog zo'n interessante plek is de vulkaan Puy de Sancy (1.885 meter). Rond dit hoogste punt van de streek liggen authentieke dorpen en rivieren en meren met zuiver water.


Ben je op zoek naar rust en unieke plekken? Dan ben je bij het Plateau du Cézallier aan het juiste adres. Een echte must see als je van ongerepte natuur houdt!

Video Aspect Ratio: 4:1