Dagtrips

Dagtrip 1

Bergen van Le Mont-Dore


Op 45 minuten rijden ligt het prachtige gebied van Le Mont-Dore. Je komt hier in een totaal ander landschap terecht met bergen tot bijna 2000 meter hoogte. Het gelijknamige dorp is zowel in de zomer als de winter een bezoek meer dan waard.

Dagtrip 2

Bergen van de Cantal


Omdat een bezoek aan de Cantal wat meer tijd in beslag neemt is een overnachting aldaar zeker een leuke optie. Een ruig en uitgestrekt berggebied wat bekend staat om zijn fraaie bergpassen, heerlijke kazen en de salers-koeien. Aanrader voor de sportieve automobilist/motorrijder!

Dagtrip 3

La Route Des Fromages d’Auvergne


Auvergne is de streek in Frankrijk die het hoogste aantal AOP-kazen heeft, een garantie voor authenticiteit en hoge kwaliteit. Bleu d’Auvergne, Cantal, Salers, Fourme d’Ambert en de Saint-Nectaire. Aanrader is een bezoek aan Saint-Nectair waar de koning der kazen van de Auvergne wordt geproduceerd.


Dagtrip 4

Chaîne des Puys


Volg de “ketting van vulkanen” en ga terug in de tijd. Ooit reikte de bergen in deze streek tot wel 5000 meter, veel later ontstonden hier de vulkanen. Ervaar en leer wat meer over de geschiedenis en het ontstaan van dit natuurfenomeen en bezoek het themapark Vulcania en de daar tegenovergelegen Volcan de Lemptégy waar u letterlijk in een vulkaan rondwandelt.

Dagtrip 5

Combinatie bezoek: Saint-Pourçain-sur-Sioule en Charroux


De wijnliefhebber moet zeker een bezoekje brengen aan Saint-Pourçain-sur-Sioule waar de gelijknamige (heerlijke) streekwijnen worden geproduceerd.

Na een bezoek aan de lokale CAVE en of wijnmuseum is het leuk om het fraaie dorpje Charroux nog even aan te doen. Een  Plus BEAU VILLAGE, bekend om zijn mosterd produktie

Dagtrip 6

Combinatie bezoek: Puy de Dome en Clermont Ferrand


De Puy de Dome ie een "must" om te bezoeken, het icoon van de Auvergne!

Aanrader om met de panorama trein de weg omhoog te doen en te voet weer af te dalen.

Na deze heerlijke tocht is een bezoek aan Clermont Ferrand een leuke combinatie.